OČI SPORTSKOG SVIJETA U PETAK ĆE BITI UPERENE U MOSKVU: / Sve je spremno za spektakl, mjere osiguranja na najvišoj razini

Image
Foto: Screenshot

Glavni grad Rusije spreman je za ždrijeb skupina Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine koji će se održati 1. prosinca u moskovskoj palači Kremlj.

30.11.2017.
11:23
Screenshot
VOYO logo

Na ždrijebu će prisustvovati više od 1400 gostiju, među kojima i 30 od 32 izbornika reprezentacija sudionika SP-a. Akreditirano je oko 1500 novinara iz cijelog svijeta, a u samoj organizaciji će pomoći oko 450 volontera. Angažirano je i 18 prevoditelja koji će prevoditi program na pet jezika - engleski, njemački, španjolski, francuski i ruski.

Image
TROJICA VELIKANA NAJAVILA ŽDRIJEB SP-A: /

Neymar, Messi i Ronaldo znaju što svijet od njih očekuje, evo što kažu

Image
TROJICA VELIKANA NAJAVILA ŽDRIJEB SP-A: /

Neymar, Messi i Ronaldo znaju što svijet od njih očekuje, evo što kažu

Klose donosi pehar

Pobjednički pehar na pozornicu će donijeti njemački nogometaš i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose, a program će voditi engleska nogometna legenda Gary Lineker i ruska novinarka Marija Komandnaja. U programu će sudjelovati i nogometne zvijezde Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan,Carles Puyol i Nikita Simonjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam sreću nastupiti na dva svjetska prvenstva kao igrač i znam s koliko nestrpljivosti igrači čekaju ždrijeb. Ponosan sam što ću biti dio ovog spektakla", kazao je Lineker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacije su razvrstane u četiri jakosne skupine na osnovi FIFA-ine ljestvice. Hrvatska je smještena u drugi jakosni razred, dok su za nositelje postavljeni domaćin Rusija, te Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

Poludirigirani ždrijeb

Ždrijeb će biti poludirigiran, pa tako u istoj skupini neće moći biti dvije reprezentacije s istog kontinenta. Izuzetak je Europa koja može dati najviše dvije reprezentacije u istu skupinu. Reprezentacije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP traje od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine, a igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Vologograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pažnju Rusija pridaje sigurnosti, posebice jer zbog njezine uloge u Siriji i dalje postoji opasnost od terorizma. No, organizatori najavljuju kako će SP biti jedan od najsigurnijih što znači razinu sigurnosti koja nikad prije nije viđena.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo